WDJ 5253

Op vrijdag 13 september opende Europarlementariër Wim van de Camp het Festival van het Leren. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de Toppers en de Leermeesters 2013 gehuldigd en werd de Internationale Prijs 2013 uitgereikt.

WDJ 5227 2Divna Pucarevic (1954) uit Zoetermeer werd gehuldigd als Topper. Een Topper is iemand die geen doorsnee leercarrière heeft doorlopen en met doorzettingsvermogen en creativiteit barrières overwon om zich zelf te ontwikkelen. Toppers zijn een voorbeeld voor anderen voor wie leren niet altijd vanzelfsprekend is.

Divna is vanuit de bijstand bij het project Leerwerkloket Haaglanden per 1 april 2012 komen werken. Zij voert administratieve en secretariële activiteiten uit, binnen een aanstelling van 32 uur per week. Op haar 46e kwam Divna weer op de arbeidsmarkt, maar merkte dat het erg moeilijk was om werk te vinden. Divna ging echter niet bij de pakken neer zitten ,maar volgde cursussen om zich verder te ontwikkelen. Ze voelt zich nooit te oud om te leren en volgde onder andere taalcursussen en computervaardigheden.

Divna: “Met deze baan ben ik ontzettend blij. Ik draai weer mee als volwaardig mens en kan me ontwikkelen. Als werkloze voelde ik me enorm ‘onzichtbaar’.” Ook nu blijft Divna nog regelmatig cursussen volgen om bij te blijven.

Festival van het Leren

Het Festival van het Leren is een landelijke campagne in Nederland die zich richt op het bevorderen van een leven lang leren. Daarnaast vormt het Festival een uitstekende aanleiding om duurzame lokale educatieve partnerschappen op te zetten.

Het Festival richt zich op alle burgers, ongeacht opleiding, leef- en werksituatie. Daarnaast is er speciaal aandacht voor het bereiken van groepen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Het Festival wil juist deze groepen stimuleren om hun talenten te laten zien en hun competenties verder te ontwikkelen.

-advertenties-

-goede doel-