DSC 4654-X3Foto's: Gerard Warmerdam

De hele maand al staat Zoetermeer bol van de Jazz muziek, met als voorlopig hoogtepunt de swingende optredens bij Zoetermeer Jazz! Van Braziliaanse jazz tot streetparade orkest en saxofoon: zaterdag en zondag speelden de diverse bands op het podium op het Stadhuisplein.

DSC 4081-X2 DSC 4097-X2

Op zaterdag kwam het winkelend publiek in het gehele Stadshart de bands tegen van de Streetparade, vijf parade orkesten speelden al lopend door de winkelstraten gezellige jazz en Dixieland muziek. Op het podium Stadhuisplein waren The Dutch All Stars Jazz band, Tenor Battle en Bl3nder te horen.

DSC 4091-X3 DSC 4242-X3
Slapsticks Tenor Battle

Zondag ging het Jazz Festival verder met optredens van Alice in Dixieland, Leah Kline en de Braziliaanse Lilian Vieira.

DSC 4408-X2 DSC 4571-X2
Leah Kline Lilian Vieira

Hier mee is Zoetermeer nog niet afgelopen, er staan nog twee weekenden Jazz muziek op de agenda! Zaterdag 21 september wordt het Jazzconcours in het CKC gehouden. De winnende jazzgroep ontvangt de Zoetermeer Jazz Award 2013 én mag optreden tijdens de JazzNight in Hotel Restaurant de Sniep op zaterdag 5 oktober. Tijdens de JazzNight zullen bekende binnen- en buitenlandse jazzartiesten optreden met onder andere: Scott Hamilton Quintet (USA), Peter Beets Trio, de Harry Emmery Band en Bruce James Soultet.

DSC 4685-X3 DSC 4411-X3
Organisator Gerhard ten Hoopen presenteerde alle optredens op het Stadhuisplein Leah Kline

Foto's: Gerard Warmerdam

Meer foto's van Zoetermeer Jazz zaterdag: vwarmerdam.smugmug.com/Zoetermeer-Jazz-2013

Foto's van zondag: vwarmerdam.smugmug.com/2-Zoetermeer-Jazz

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-