20130914-1501Tijdens Open Monumentendag waren een aantal monumenten rondom de Dorpsstraat gratis te bezoeken. De Zoetermeerse molen De Hoop verzorgde rondleidingen in de molen, de Oude Kerk en Nicolaaskerk ontvingen bezoekers en het Stadsmuseum opende gratis de deuren. Rond en in het museum konden de bezoekers ook snuffelen in de vele boeken van de boekenmarkt.

In de tuin van het Stadsmuseum waren de leden van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer van harte bereid om een praatje te maken en uitleg te geven over alle activiteiten van het genootschap. Zij archiveren alles wat met de geschiedenis van onze stad te maken heeft. De werkgroep genealogie heeft de stamboom van de meest vooraanstaande families uit Zoetermeer in kaart gebracht. Deze kon het publiek zien en er vragen over stellen. Elke eerste maandag van de maand is er inloopavond bij deze werkgroep op de eerste etage van Het oude huis.

Onder een groot tentzeil naast het Stadsmuseum waren bij het Historisch genootschap verschillende oude filmbeelden te zien. Ook waren er verschillende boeken te koop over de geschiedenis van Soetermeer en Zegwaert.

-advertenties-

-goede doel-