2229 18395-HIRES-arditoKom en beleef een dag bruisende veelzijdigheid van kunst, cultuur, muziek, dans, zang en theater van Zoetermeerse bodem! Op zaterdag 21 september vindt in het Stadscentrum de vijfde editie plaats van het festival Cultuur Lokaal. Een kleurrijk festival dat vanaf 11.45 uur losbarst. Diverse amateurverenigingen zijn op dit moment volop in voorbereiding om het publiek een onvergetelijke dag te bezorgen. Op maar liefst vier podia, waaronder in het Stadstheater en op het Stadhuisplein, zullen zij het publiek het rijke culturele leven van Zoetermeer tonen. Ook kunnen de bezoekers deelnemen aan verschillende dans en muziekworkshops. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan (multi) culturele muziek van professionele artiesten zoals de indo-rockband Eastenders en African Connection met Afrikaanse jazz en soul. Cultuur Lokaal wordt ’s avonds afgesloten met een bijzondere finalevoorstelling in het Stadstheater. Het festival is gratis toegankelijk met uitzondering van de finalevoorstelling in het Stadstheater waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd.

Behalve een veelzijdig podiumprogramma bestaat het festival uit verschillende kinderactiviteiten en kan men lekker rondslenteren over de Zoetermeerse Cultuurmarkt waar de bezoeker kennis kan nemen van allerlei culturele verenigingen, amateurgezelschappen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Zoetermeer rijk is en kan genieten van de heerlijkste hapjes en gerechtjes uit diverse culturen. Daarnaast promoot de gemeente Zoetermeer deze dag het gebruik van de Sport & Cultuurcheque.

Finalevoorstelling ‘Zoetermeer’s got Talent’

2229 18144-HIRES-arditoDe finale van het festival Cultuur Lokaal zal traditiegetrouw weer plaatsvinden om 20.15 uur in de Grote Zaal van het Stadstheater. Nooit eerder traden zoveel Zoetermeerse talenten op het gebied van zang, dans, muziek, circus en sport tegen elkaar in het strijdperk in de eenmalige talentenjacht ‘Zoetermeer’s got Talent’. Zij zullen daarbij niet alleen worden beoordeeld door een zeer deskundige jury, maar ook het publiek in de zaal heeft een belangrijke stem in wie de uiteindelijke winnaar wordt van dit evenement. Ook de winnaar van Avro’s Junior Dance 2013, Trijntje en Kyra, nemen deel aan deze bijzondere talentenjacht!

Elke inwoner van Zoetermeer wordt uitgenodigd deel te nemen aan deze unieke publieksjury. Wacht alleen niet te lang, want dat zou tot teleurstellingen kunnen leiden.

Kaarten voor deze finale kosten slechts 4 euro en kunnen worden besteld bij de kassa van het Stadstheater of via hun website www.stadstheater.nl . De helft van de opbrengst uit de kaartverkoop komt ten goede aan de Millenniumdoelen campagne van de Gemeente Zoetermeer ter verbetering van het basisonderwijs in Jinotega, de zusterstad van Zoetermeer.

Festival Cultuur Lokaal wordt georganiseerd door Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Stichting De Stadsamateurs, VIP Zoetermeer, Centrum voor Kunst en Cultuur en het Stadtheater. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Kijk voor informatie over het festival op www.cultuurlokaalzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-