dag-van-de-lach2Tijdens het kinderfestival ‘Dag van de Lach’ op woensdag 25 september is er voor Zoetermeerse kinderen uit groep 6 (en/of geboren in 2004) volop gelegenheid om gratis sport- en cultuurworkshops te volgen. Ook krijgen de kinderen informatie over organisaties en verenigingen in de stad. Locatie van het festival is Sporthal De Oosterpoort, Zanzibarplein 20 in Oosterheem.

Begin september ontvingen alle kinderen uit groep 6 een folder met informatie via hun school. Via het antwoordformulier kunnen zij zich opgeven voor het festival. De afgelopen jaren deden ongeveer 500 enthousiaste kinderen mee. Ook dit jaar hoopt de gemeente weer op een mooie opkomst. Het programma is nu al te zien op www.dagvandelachzoetermeer.nl . Kinderen die geboren zijn in 2004 ontvangen dit jaar ook de sport- en cultuurcheque. Hiermee kunnen zij maximaal 100 euro korting krijgen op een lidmaatschap bij een van de Zoetermeerse sport- of cultuurverenigingen.

Werelds´ bekendste Freestyler Soufiane Touzani zal de openingsshow beginnen met freestyle, rap, presenteren en natuurlijk zijn voetbalkunsten! Tijdens de workshops kun je creatief knutselen en tekenen, sporten, dansen en muziek maken.

Waarom doet de gemeente dit?

De Dag van de Lach is bedoeld om sport- en cultuurdeelname te stimuleren onder kinderen van 8 en 9 jaar. Tijdens deze actieve middag maken zij kennis met verschillende sporten en culturele activiteiten. Ook via school is het mogelijk mee te doen aan Brede Schoolactiviteiten met verschillende sport- en cultuuractiviteiten. Uiteindelijk is het doel om een sport of een culturele activiteit te vinden die past bij het kind.

-advertenties-

-goede doel-