In het kader van de ‘Week tegen Eenzaamheid’ nodigt Vip alle Zoetermeerse zorgvrijwilligers uit voor de workshop ‘De deugd van Vriendschap, de presentiebenadering in je werk als zorgvrijwilliger en de betekenis ervan rondom eenzaamheid’. Op dinsdag 24 september 2013 bieden zij deze workshop tweemaal aan: van 14.30 tot 17.00 uur en van 19.30 uur tot 22.00 uur. De workshops vinden plaats in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis, de ingang is aan de Frankrijklaan 6.

VIP-logoDe presentiebenadering gaat ervan uit dat je op alle mogelijke manieren aansluit bij de zorgvrager en deze volledig in zijn/haar waarde laat. Hij of zij is tenslotte dé expert in zijn of haar leven! Het ‘er zijn’ voor de ander is belangrijker dan concrete resultaten. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar blijkt in de praktijk soms best lastig. Mensen zijn vaak geneigd de handen uit de mouwen te steken om de ander te willen helpen, iets te doen, het probleem op te lossen, maar soms moet je laten … juist om de ander te steunen en zijn waarde te erkennen.

Deze interactieve lezing biedt een introductie in de presentiebenadering en geeft inzicht en handvatten die je kunt gebruiken om de kwaliteit van je vrijwilligerswerk en de relatie met je cliënt(en) te versterken.

De workshop wordt verzorgd door Paul Krewinkel. Hij heeft lang met zorgvrijwilligers en zorgprofessionals gewekt en heeft zich daarbij o.a. gespecialiseerd in de presentiebenadering.

Aanmelden kan per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 079 – 3466111 (dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur).

Volg Vip via www.twitter.com/VrijwilligR

-advertenties-

-goede doel-