Lilian Vieira Foto Ron Jenner 3

Lilian Vieira, Foto: Ron Jenner

Zoetermeer Jazz zorgt elk jaar voor swingende optredens in het Stadshart, ook dit jaar staan weer geweldige optredens gepland op het grote podium!

20120908 2611Aan de streetparade, die zaterdag om 13.00 uur begint, nemen de Slapsticks, The Mushy Potatoes, West Coast Jazzband, de Swing Masters en de Sail Jazzband deel.

Op het grote podium op het Stadhuisplein zullen zaterdag én zondag vele topacts optreden, zoals The Dutch All Star Jazz Band, saxofonisten een meiden jazzgroep en Braziliaanse Jazz. De presentatie is beide dagen in handen van jazzpromotor Gerhard ten Hoopen.

Op zaterdag treden op het Stadhuisplein tussen 12.30 en 18.00 uur achtereenvolgens op:

The Dutch All Star Jazz Band     

The Dutch All Stars Jazz Band is een topformatie met grote ervaring in binnen- en buitenland. Zij zijn het die The Basin Street Blues en andere hits uit New Orleans zullen laten klinken vanaf het podium op het Stadhuisplein. Met Frans van Wasbeek, Eugène de Bruijn, Henk van Muijen, Jan Gombert, Jacques Kingma en Frits Louwerens.

Aanvang: 12.30 uur

Tenor Battle

Drie geweldige saxofonisten op een rij, die het publiek vanaf de eerste tot de laatste noot zullen weten te boeien… Frits Kaatee, Boris Vanderlek en Naomi Adriaansz worden ook nog eens ondersteund door toetsenist Bob Wijnen en drummer Erik Kooger.

Aanvang: 14.30 uur

BL3NDER    

Deze geweldige groep wordt momenteel op bijna elk festival gevraagd, dus de hoogste tijd dat ze weer eens in Zoetermeer langskomen. De muzikanten onderling zijn al een begrip, zoals toetsenman Bas van Lier, contrabassist Harry Emmery en drummer Cyril Directie. En dan die rapper… Hij begon in de jaren ‘90 in de Osdorp Posse en na een aantal andere bezettingen heeft hij met deze topmuzikanten weer een belangrijke plaats weten te veroveren in de hedendaagse jazzbeleving… Def P.! BL3NDER sluit deze eerste dag van het jazzweekend in het Stadshart af.

Aanvang: 16.30 uur

Slapsticks

Zondagmiddag 15 september wordt Zoetermeer Jazz op het Stadhuisplein voortgezet, met fantastische optredens van de volgende jazzartiesten: 

Alice in Dixieland          

Deze uitstekende meiden-jazzgroep doet het zeer goed op de internationale podia. Niet zo verwonderlijk, wanneer je deze gedegen en goedgeschoolde jazzmuzikanten op de bühne bezig ziet. Laat u deze zondagmiddag verrassen door Patricia Wisse, Ellister van der Molen, Anja Nielsen, Vera Marijt, Sylvia Maessen en Dovile Vastakaite.

Aanvang: 13.00 uur

Léah Kline                         

Léah Kline is niet voor het eerst in Zoetermeer. Deze geweldige Amerikaanse jazzvocaliste is een graag geziene gaste bij de maandelijkse jazzconcerten van Fascinating Jazz. Daarom wordt het als een must beschouwd, dat ook het Stadshart publiek deze energieke vakvrouw een keer kan meemaken.

Aanvang: 14.45 uur

Lilian Vieira

Braziliaanse muziek staat zonder enige twijfel hoog aangeschreven in de algemene muziekbeleving; enerzijds door het specifieke ritme, denk maar aan de bossa nova en samba en niet in de laatste plaats aan Carnaval van Rio de Janeiro. Maar als je dan deze geweldige dame op het podium hebt staan komt er nog een dimensie bij: Lilian Vieira! Zij is ook bekend als zangeres van de wereldbekende groep Zuco 103! De sympathieke zangeres uit Brazilië zet met haar band het Stadhuisplein op z’n kop; een uitgelezen moment om met haar dit jazzevenement op het Stadhuisplein af te sluiten!

Aanvang: 16.30 uur

Klinkende namen die voor een groots jazzspektakel zorgen! En al deze optredens zijn gratis toegankelijk!

Meer informatie over Zoetermeer Jazz is te vinden op:  www.zoetermeerjazz.nl

-advertenties-

-goede doel-