dag v palensteinOp zaterdag 14 september 2013 wordt tussen 12.00 en 16.00 uur de jaarlijks terugkerende Dag van Palenstein georganiseerd. Een festival georganiseerd voor en door bewoners van deze Zoetermeerse wijk.  Iedereen is van harte welkom. Alle actie zal plaatsvinden in en rond Castellum Palensteyn.

Wat staat er dit jaar op het programma?

 

Hoofdpodium

Op het hoofdpodium zijn er verschillende optredens te zien. Bijvoorbeeld een musical over duiven, clinics van sportschool FitHealth en een demonstratie van Budo Kai Sei.

Ontmoetingsplein

Rondom het hoofdpodium is het Ontmoetingsplein. Je kunt hier gezellig op het terras plaatsnemen om te genieten van de optredens, iets te eten, te drinken en buurtgenoten te ontmoeten.

Koopgoot

In Palenstein wonen heel wat creatieve mensen die erg leuke spullen maken. In de Koopgoot bieden zij deze te koop aan. Daarnaast is er in de Koopgoot ook een vlooienmarkt waar mensen de spulletjes verkopen die zij niet meer nodig hebben.

dag v palenstein2Kinderplein

Op het schoolplein van de basisscholen de Achtsprong & de Meerpaal worden kinderactiviteiten georganiseerd. Zo is er een springkussen, kun je geschminkt worden, meedoen met ‘Dans van de drummers’, films kijken in de buitenbioscoop en nog veel meer. 

Informatieplein

Ben je benieuwd naar de organisaties die actief zijn in jouw wijk? Loop dan eens rond op het Informatieplein. Hier staan medewerkers van bijvoorbeeld de gemeente, corporaties, welzijnswerk en politieke partijen. Ook staat hier de brandweer Haaglanden met een mini-woning, springkussen en een informatietent. Wilde je altijd het Castellum Palensteyn eens van binnen zien? Dat komt mooi uit, want ieder uur wordt er een rondleiding gegeven.

Op de Dag van Palenstein organiseert Stichting Piëzo een 'leer- en ontwikkelplek' samen met deskundigen van het Leerwerkloket en Context.  Stichting Piëzo laat zien wat de mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen, je krijgt informatie over mogelijkheden op de opleiding- en arbeidsmarkt en hoe je lekker in je vel kunt zitten om datgene te gaan ondernemen wat je graag wilt.

Woon je niet in Palenstein, maar ben je wel benieuwd naar de activiteiten? Ook jij bent welkom op de Dag van Palenstein!

 

Wat?                    Dag van Palenstein

Waar?                  In en rond het Castellum Palensteyn – Rakkersveld 141

Wanneer?          Zaterdag 14 september 2013

Hoe laat?            Van 12.00 tot 16.00 uur

-advertenties-

-goede doel-