dp-Molen-De-Hoop

Op zaterdag 14 september is het weer Open Monumentendag. Natuurlijk doet Molen De Hoop ook weer mee! Van 11:00 tot 17:00 uur bent u van harte welkom aan de Eerste Stationsstraat 37a.

Voor Molen de Hoop, een van de weinige officiële rijksmonumenten in Zoetermeer, is dit een belangrijke dag. Veel mensen uit Zoetermeer en omgeving nemen elk jaar de kans waar om de molen van binnen en buiten te bezichtigen.

Een team van rondleiders staat deze dag van 11:00 uur tot 16:00 uur voor u klaar om u alles te vertellen over het reilen en zeilen van de molen. De vrijwilligers in de molenwinkel hebben een proeverij samengesteld van een aantal producten, die in de winkel worden verkocht. Uiteraard met thee, koffie of limonade. Ook kunt u een video bekijken van diverse molens uit de omgeving.

De bekende coverband GOEDGEJAT speelt bij de molen lekkere live muziek. Zij treden ‘s middags op van 1 tot 2 uur en van half 3 tot half 4. Zorg dat u erbij bent!

Goedgejat 2

Molenwinkel

In de molenwinkel, elke vrijdag en zaterdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur, vindt u de lekkerste bakproducten en bakmixen. Nieuw in het assortiment zijn de potjes jam uit Frankrijk. Het Zoetermeerse echtpaar Francois en Christine zijn de gelukkige bezitters van een huis in Frankrijk (Mont-devant-Sassey) met een enorme landgoed, waarop een boomgaard met veel fruit. Zij willen de Zoetermeerse molen steunen door tegen een kleine vergoeding van hun fruit confiture te maken. Inmiddels staan de eerste potjes frambozen- en kruisbessenjam al in de winkel.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-