3mp-wc-vijverhoek3Nu het winkelcentrum Vijverhoek aan de van Stolberglaan is vernieuwd, investeert de gemeente Zoetermeer in een beeldend kunstobject om de omgeving nog meer te verfraaien. Dit gebeurt in overleg met de ondernemers en omwonenden van het winkelcentrum.

Aangedragen idee

Het idee van een bewoner om de oude keien van de voormalige keermuur te gebruiken in het nieuwe kunstwerk, is met enthousiasme ontvangen. De keien worden nu verwerkt in het kunstobject.

3mp-wc-vijverhoek2De projectgroep Kunsttoepassing Vijverhoek heeft begin juli een kunstenaar geselecteerd. Zijn artiestennaam is Zagara. Deze kunstenaar is gekozen omdat hij affiniteit en ervaring heeft met steenachtige materialen. In de afgelopen periode konden ondernemers en omwonenden een keuze maken uit één van de drie mogelijke locaties voor kunst. Omdat elke locatie evenveel ‘stemmen’ kreeg, wordt nu deze keuze gemaakt tijdens de schetsfase. Op basis van alle opmerkingen en suggesties maakt de kunstenaar een definitieve keuze voor een locatie waar hij zijn schetsontwerp op zal afstemmen.

Inloopavond

De gemeente organiseert de inloopavond op donderdag 12 september van 18.30 tot 20.00 uur op het Stadhuis, ingang Frankrijklaan 6, 2711 CX. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden de schetsontwerp bekijken, de toelichting van de kunstenaar aanhoren en vragen stellen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-