20130907-1380

20130907-1371Op Kern Kinderopvang Het Eendennest is de afgelopen weekenden keihard gewerkt. Enthousiaste ouders van de kinderen van het dagverblijf en de leiding hebben zich drie weekenden ingezet om de rommelige en verwilderde bosjes rond het gebouw om te toveren in de Vlindertuin: een prachtige natuurspeeltuin met spannende paadjes, een echte wigwam van wilgentakken en heel veel speelruimte.

Zaterdag 7 september werd De Vlindertuin geopend, tegelijk waren er allerlei activiteiten voor de kinderen en werd er geld ingezameld om de tuin nóg mooier te maken. Een grote wens van de leiding is bijvoorbeeld om vlinderstruiken te planten zodat de naam van tuin werkelijkheid kan worden.

De tuin was compleet overwoekerd met klimop en uit de hand gegroeide struiken, maar de leiding van het kinderdagverblijf zag hierin een prachtige kans om de kinderen al spelend kennis te laten maken met de natuur. Vele ouders schoten te hulp, en ook veel materiaal werd gesponsord. Zo werd het dagverblijf onder meer geholpen door Sier- en Decoratieschilder Mark van Dorp, Dé Fietsenzaak Zoetermeer, GlowGolf en De Binnentuin.

Eerst werd er vooral gesnoeid en geknipt. Overtollige struiken werden weggehaald en de overal aanwezige klimop werd teruggesnoeid. Daarna werden er paadjes aangelegd, slingerend rondom het groen en de bomen, er kwam een wigwam en verschillende speelplekjes. De kinderen zijn dolenthousiast over hun nieuwe speelplaats en staan te popelen om er heel wat tijd door te brengen!

20130907-1394

 

-advertenties-

-goede doel-