Foto lancering nieuwe website Terra-P1030439De website www.kunstencultuurzoetermeer.nl is een platform voor de promotie van de activiteiten van alle culturele organisaties in de stad. Via de agenda kun je zien wat er op dat moment of in de toekomst te zien of te doen is. Er zijn verwijzingen naar alle aanbieders van culturele activiteiten. Ook de Zoetermeerse kunstenaars krijgen er de ruimte om het eigen werk en exposities te promoten. “Het idee voor de website ontstond tijdens een brainstorm over de Oktober Kunstmaand”, aldus Natalie Vinke. “Stichting Terra Art Projects treedt op als vertegenwoordiger van de Zoetermeerse kunstenaar. We vonden het functioneel hen niet langer op een aparte website te presenteren, maar juist te midden van het culturele aanbod in de stad.”

Voor alle culturele organisaties

“De kracht van de site zit hem in de volledigheid”, aldus Vinke. “Er is nu één loket voor het gezamenlijk promoten van de activiteiten. Dit vergroot de vindbaarheid en stimuleert kruisbestuivingen op het gebied van publieksbereik. De benaderde organisaties reageerden dan ook positief. Elk podium is er één, en dat realiseren de culturele organisaties zich vandaag de dag zeer goed!”

De website heeft een functionele indeling. “Het is zo direct duidelijk hoe de site werkt en het nodigt uit om te bladeren. Je wordt ook gewezen op het aanbod van andere organisaties en wij hopen dat dit inspirerend zal werken. Hiernaast kun je meer te weten komen over kunst in de openbare ruimte en over evenementen die aan artistieke disciplines gelinkt zijn zoals podiumkunst, muziek, poëzie, literatuur en museale presentaties. Het evenement moet wel publiek toegankelijk zijn.”

“Het hoofddoel is om de site actueel en gevuld te houden”, besluit Vinke. “Overwogen wordt om culturele organisaties vanaf 2014 zelf mogelijkheden te bieden om informatie te plaatsen. Vermelding van de kunstenaars wordt per 2014 voorbehouden aan kunstenaars die deelnemer van TERRA zijn.”

Wil je als organisatie, kunstenaar of cultuurliefhebber in contact komen met stichting Terra Art Projects? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-