De Boerenmarkt die op donderdag op de Pilatusdam wordt gehouden is in zwaar weer terecht gekomen. Sinds de start, ca. 3 jaar geleden, is het aantal ondernemers op de markt teruggelopen en er is nog maar een handvol kooplui over. De Boerenmarkt wil nu graag verhuizen naar winkelcentrum Vijverhoek aan de van Stolberglaan in Driemanspolder waar ze met open armen ontvangen zullen worden door de winkeliersvereniging.

koekjes1-300x200"Wij vinden het heel ondernemend van de marktkooplui van de Boerenmarkt dat ze zelf op zoek zijn gegaan naar een andere locatie en wij hopen dan ook dat de gemeente hen zal helpen om die verhuizing te realiseren",  zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer. "Wij hebben schriftelijke vragen gesteld om te kijken of het college deze verhuizing wil ondersteunen. Wij zouden het doodzonde vinden als de Boerenmarkt verloren zou gaan voor Zoetermeer."

De Boerenmarkt wil graag naar het parkeerterrein van winkelcentrum Vijverhoek omdat ze daar, méér dan aan de Pilatusdam, in het zicht staan van het winkelende publiek, en omdat ze daar ook in het zicht van een doorgaande weg staan. De voorzitter van de winkeliersvereniging Vijverhoek heeft aangegeven dat de winkeliers het een aanwinst zouden vinden voor het pas gerenoveerde winkelcentrum.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-