Expositie aquarellen van Coby de Oude-Floor in Buytenhaghe

CobyDeOudeGedurende de maanden september en oktober zijn aquarellen e.d. van Coby de Oude-Floor te bewonderen in de gangen van Woonzorgcentrum Buytenhaghe, Bergmanstrook 45 in Zoetermeer. De openingstijden van deze expositie zijn door de weeks van 8.00 tot 19.00 uur en in de weekenden van 11.00 tot 16.00 uur.

Coby vertelt: “Na een aantal seizoenen (vanaf 1993) teken- en schilderlessen te hebben gevolgd aan het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer, werk ik al jaren zelfstandig. Meestal in aquarel, soms gecombineerd met conté krijt of soft pastel. Regelmatig houd ik exposities en verkoop ik aquarellen, soms werk ik in opdracht. Op dit moment ben ik aan het experimenteren met acryl verf en meer abstract werken. Veel onderwerpen kunnen mij inspireren, zoals bezochte vakantieplaatsen, mooie plekjes in mijn woonomgeving, bloemen, dieren op het erf, sneeuw en de kleinkinderen in Canada! Vaak werk ik met thema’s, zoals in deze expositie te zien is. Al zijn niet alle onderwerpen uit het thema hier opgehangen.”

Bezoek de website www.cobydeoude.com om meer te zien of  als u Coby wil bereiken.

Expositie schilderijen in Monteverdi

FotoCursistenIn september en oktober 2013 is er een schilderijenexpositie te zien van alle volwassen cursisten van José Koebrugge in verpleeghuis Monteverdi van Vierstroom, Ondineschouw 15 te Zoetermeer. Er zijn fraaie en heel diverse werken te zien. De openingstijden van de expositie zijn dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur.

José: “Het thema van de expositie is ‘Zonder de dalen geniet je niet van de pieken’. Deze spreuk vond ik op een scheurkalender bij mijn moeder en wel op de toepasselijke dag, n.l. vrijdag 13 januari in 2012. Kan niet mooier, dacht ik. Deze spreuk heb ik voorgelegd aan mijn cursisten. Vervolgens kreeg ik de nodige opmerkingen. Hoe moet je dit verbeelden?... Ik heb geen flauw idee ... of... Ik kan hier niets mee ... Gelukkig bleef deze spreuk prikkelen bij de cursisten en daar ging het mij natuurlijk ook om. Vervolgens heb ik een mapje aangelegd met ideetjes, foto`s, plaatjes uit tijdschriften etc., als inspiratiebeelden om de cursisten een beetje op weg te helpen. Geleidelijk aan kwamen de ideeën en bij een aantal cursisten bleef het niet bij één schilderij. Het formaat waarvoor ik heb gekozen is 30x30 cm. Misschien een moeilijke maat, maar het gaat immers om de uitdaging.”
Alle werken zijn ook te bewonderen op de website www.boshangmatten.mijnalbum.nl in het mapje met de naam ‘Zonder dalen geniet je niet van de pieken’.

Schildervereniging Vivaldi exposeert: VIER SEIZOENEN

ExpoVivaldiGedurende de maand september tonen de leden van de schildervereniging Vivaldi hun kunstwerken. De werkstukken zijn tentoongesteld aan de wanden van de eerste verdieping van het Verpleeghuis Vivaldi, aan de Brechtzijde 45 in Zoetermeer.  De tentoonstelling is toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers. De opening is op donderdag 5 september om 10.30 uur. De openingstijden zijn dagelijks van 11 tot 16 uur.

Het werk is getekend en geschilderd door permanente en tijdelijke bewoners van Verpleeghuis Vivaldi van Vierstroom in 2012 en 2013. In een gezellige sfeer wordt wekelijks getekend en geschilderd onder begeleiding van beeldend kunstenaar Loulou Joolen. Zij vertelt: “De getoonde werkstukken zijn gemaakt in verschillende technieken: tekeningen in pastel- en oliekrijt, schilderijen in acrylverf en aquarel, collages en gemengde technieken. De kunstwerken zijn figuratief en abstract, gemaakt naar eigen idee of geïnspireerd door foto’s of bestaande kunstwerken. Alle schilderijen hebben gemeen dat zij iets zichtbaar maken van de persoon van de maker. Verbeeld worden stukjes uit het eigen levensverhaal, fascinatie met kleur en beweging of liefde voor de natuur in de vorm van landschappen en bloemen, of interesse in de rijkdom van de kunstgeschiedenis. Verrassend is het om te zien hoe bewoners van het verpleeghuis woekeren met hun mogelijkheden en talenten. De deelnemers maken volop gebruik van de materialen en middelen om zich creatief uit te drukken en actief te zijn in hun favoriete medium. De deelnemers mogen trots zijn op hun werk.”

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-