Juist nu de scholen weer begonnen zijn en de dagen eerder donker worden is het belangrijk dat automobilisten veilig rijden. Daarom controleert de politie deze maand extra op snelheid in Palenstein. Tot 20 september worden bestuurders extra bewust gemaakt van hun snelheid door verschillende kilometertellers die op twee plekken in de wijk; aan de Van Diestlaan en de Osylaan. Waar en wanneer de politie controleert wordt niet natuurlijk niet vooraf gemeld. Dus automobilisten rustig aan, houd u aan de snelheidslimieten.

Lik op Stuk
snelheidsmeter
Deze actie is onderdeel van ‘Lik op Stuk’. Voor Lik op Stuk stelden bewoners van Palenstein vijf leefregels op die het woonplezier verhogen. Eén van de leefregels is ‘Auto’s rustig aan, matig uw snelheid!’ Om de regels onder de aandacht te brengen worden regelmatig Lik op Stuk activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een Duiventheatervoorstelling geweest voor de basisscholen in Palenstein. Kinderen leerden via de voorstelling wat duivenoverlast betekent, en hoe zij zelf kunnen helpen het probleem op te lossen.

Lik op Stuk is onderdeel van de vernieuwing van Palenstein en wordt georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties De Goede Woning, Vidomes en Vestia Zoetermeer.

Voor meer informatie over Lik op Stuk: www.palensteinzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-