P8130207Om Zoetermeerders te ondersteunen in het leren van de Nederlandse taal, geeft stichting Piëzo de taalvrijwilligers ondersteunende cursussen en organiseren zij 'taalontmoetingen'.

De eerste trainingsbijeenkomst voor nieuwe taalvrijwilligers bij Piëzo zal binennkort van start gaan. Dit om zoveel mogelijk Zoetermeerders te helpen met het verbeteren van de Nederlandse taal.  Naast een intakegesprek waarin de vrijwilligers kennismaken met de Piëzo-organisatie bestaat de basistraining uit twee bijeenkomsten van een dagdeel. Tijdens de lessen krijgen de vrijwilligers informatie over:

 de doelgroep , de mensen die bij Piëzo hun kennis, vaardigheden en hun taalbeheersing willen vergroten

  • De PiëzoMethodiek, er wordt een film gedraaid waar in de methodiek wordt uitgelegd
  • de verschillende manieren waarop volwassenen leren
  • hoe je volwassenen (beter) kan leren spreken, lezen en schrijven
  • welke lesmethoden en –materialen gebruikt worden


Alle vrijwilligers gaan met wat ze geleerd hebben aan de slag binnen om Zoetermeerders individueel of in groepen de taal te leren.

 

Opstapcursus-22-1Doe mee aan Taalontmoetingen!

Het project taalontmoetingen dat de afgelopen drie jaar met veel succes is uitgevoerd door Piëzo krijgt een vervolg. De Taalontmoetingen vinden één -op- één thuis plaats of in kleine groepjes in de PiëzoCentra of in ouderkamers van basisscholen. De lessen blijken in veel gevallen de noodzakelijke eerste schakel in de maatschappelijke participatie van mensen te zijn. Het doel is niet alleen het leren van de Nederlandse taal. Veel belangrijker is dat mensen, door Nederlands te leren, in contact komen met anderen en sociale activiteiten gaan ondernemen. Kortom; mee gaan doen in de Zoetermeerse samenleving.
Binnen het project wordt gewerkt met de PiëzoMethodiek en actief samen gewerkt met andere organisaties en de gemeente Zoetermeer.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  079-3312763

 

-advertenties-

-goede doel-