IMG 2573 KopieHet EK Life Saving werd van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus 2013 georganiseerd door Reddingsbrigade Nederland. Aan duikers van Dive Post werd gevraagd om daarbij aanwezig te zijn.

De Life Saving Sport is de enige sport ter wereld waar de deelnemers eerst de vaardigheden leren om zichzelf en anderen te redden om daarna deze vaardigheden te gebruiken in de sportconcurrentie. Het is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen.

De deelnemers van het evenement werden blootgesteld aan een scala van zwemtesten met onder andere 50m Popduiken 100m Popduiken met zwemvliezen, 4x25m Popvervoeren 100m Torpedoboei met zwemvliezen 4x50m Torpedoboei-estafette.

Deze tests werden uitgevoerd in het nieuwe Hofbad in Den Haag, de reddingsbrigade had alles bovenwater compleet onder controle en aan Dive Post Zoetermeer werd gevraagd om onder water de veiligheid in oog te houden. De 7 ervaren duikers van Dive Post Zoetermeer zorgden er tevens voor dat de poppen die als drenkeling fungeerden snel weer op hun plek terug gelegd werden zodat de volgende deelnemer kon starten.

“Het gebeurt regelmatig dat de hulp van Dive Post duikers wordt ingeroepen bij evenementen”, aldus Rob Dekker, eigenaar van Dive Post Zoetermeer. “Dit evenement was voor ons wel heel speciaal omdat duiken en levens reddende oefeningen in onze sport dagelijkse kost zijn.”

Als je meer wilt weten over duiken en de vervolgopleiding kan je contact op nemen met Dive Post Zoetermeer Wattstraat 13c, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 079-5937081.

 

Foto: Philouroux

-advertenties-

-goede doel-