IMG 7092

IMG 7111Jong en oud kwamen afgelopen zaterdag naar de stalhouderij van familie Hanemaaijer aan de Voorweg 172. De stalhouderij had haar deuren geopend, en het bezoek werd gastvrij ontvangen om een kijkje te nemen op het bedrijf, de paardenstallen, het koetshuis en de tuigkamer. Daarnaast was er gelegenheid om een ritje te maken met paard en wagen. Of beter gezegd koets. In het koetshuis staan verschillende soorten indrukwekkende koetsen, waaronder trouwkoetsen, de rouwkoets, de omnibussen, arrensleden en niet te vergeten de 'gouden' koets. De jongste bezoekers mochten zelfs voor een fotomoment op de rug van een paard zitten!

IMG 7130 IMG 7125

Ivar is de jongste aanwinst van het bedrijf en alle ogen waren op hem gericht. Als een jonge volbloed hengst, slechts zes maanden oud liep hij prachtig naast zijn moeder Retta. Ook hij mocht mee met een rit. Terug in de stal was hij het er echter niet mee eens dat zijn moeder nog een ritje mocht maken en dat liet hij duidelijk merken!

Bij Stalhouderij Hanemaaijer kun je je laten rijden maar je kunt ook je 'rijbewijs' halen: het koetsiersbewijs, om als ervaren menner aan het verkeer deel te nemen. Na praktijk- en theorielessen komt een examinator van het KNHS uit Ermelo het examen afnemen.

IMG 7105 IMG 7100

Dit Zoetermeerse familiebedrijf is begonnen met rondrijden van toeristen op de Floriade in 1992. Ruim twintig jaar later zijn Frank en Tineke Hanemaaijer nog steeds enthousiast over hun werk. De dagelijkse leiding ligt nu in handen van hun kinderen Frank en Anneke. Maar ook hun kleindochters Yvette en Lisanne helpen op de stalhouderij. Ze maken zelf al kleine ritten en gaan veel met opa mee, als er wordt gereden. Zij leren van hem het 'klappen van de zweep'.

Voor meer informatie over Stalhouderij Hanemaaijer en de mogelijkheden, kijk op de website.

 

Foto's en verslag: Patricia Munster

-advertenties-

-goede doel-