zonnepanelenIn 2020 mogen zonnepanelen worden opgeteld bij de ozb-waarde. Het CDA wil dat deze duurzaamheidsboete voor mensen die investeren in een zuiniger huis in Zoetermeer van tafel gaat.

“Investeren in duurzame maatregelen moet duurzaam worden gestimuleerd,” aldus CDA-raadslid Klaasjan de Jong. “Maar wat blijkt: vanaf 2020 is het voor gemeenten wettelijk mogelijk om investeringen in zonnepanelen mee te tellen in de ozb-waarde en dus zo de lokale woonbelasting te verhogen. Daarom trekt het CDA nu al aan de bel. Het zou volstrekt onrechtvaardig en van de gekke zijn als mensen die investeren in een zuiniger huis worden gestraft met een duurzaamheidsboete.”

“Dat de economie weer draait is mooi,” vindt Klaasjan de Jong. “Maar laten we ook oog houden voor de realiteit: met de jaarlijkse stijging van huur en zorgpremie komt er bij veel mensen nauwelijks concreet wat bij in de portemonnee. Dat kan anders, door mensen de ruimte te geven om te investeren in zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Wie eenmalig werk maakt van zijn huis, gaat fors minder betalen aan vaste lasten.” Daarom wil het CDA dat de gemeente inzet op het stimuleren van dit soort maatregelen. “Een duurzaamheidsboete staat daar volledig haaks op.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-goede doel-