IMG 20180918 WA0000 1Elke week ontstaat er een flinke plastic afvalberg naast de plastic containers bij winkelcentrum de Vlieger in Rokkeveen. Volgens de winkeliers van de Vlieger zijn niet alleen bezoekers van het winkelcentrum hier debet aan maar wordt er ook bedrijfsafval gedumpt.

Er worden namelijk grote hoeveelheden plastic schoonmaak verpakkingen in tassen bij de container gezet. Vooral in het weekend ontstaat deze situatie omdat de container pas op maandag wordt geleegd. Het gevolg is dat veel plastic wegwaait over de parkeerplaats en in de natuur terecht komt met alle gevolgen van dien. Ongedierte vreet de plastic tassen aan op zoek naar etensresten en het veroorzaakt tevens stankoverlast voor de omgeving. De winkeliers hebben al regelmatig contact gezocht met de gemeente maar er wordt volgens de winkeliers niets aan gedaan.

De Partij Democratie voor Zoetermeer (PDvZ) heeft in schriftelijke vragen aan het college aandacht gevraagd voor de enorme hoeveelheid plastic afval die wekelijks ontstaat. De PDvZ stelt voor om de frequentie van het legen van de container uit te breiden of een extra plastic container te plaatsen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-