afval2Er is zwerfafval geconstateerd in Zoetermeer. Het was de afgelopen weken warm en veel mensen zijn buiten geweest. Op verschillende plekken in de stad is afval gedumpt. VVD Zoetermeer heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W.

‘‘Het is mooi dat mensen veel buiten kunnen recreëren maar ze moeten wel hun rommel opruimen”, aldus VVD fractievoorzitter Rob Duiven. ‘’Uiteraard moet ook de gemeente zijn werk goed blijven doen’’. De gemeente doet dit door het plaatsen en legen van (voldoende) vuilnisbakken en het uitvoeren van toezicht en controle op het illegaal dumpen van afval. Mocht er toch ergens rommel worden achtergelaten, dan hoort de gemeente dit snel op te lossen. Samen houden we stad schoon, ook in de zonnige zomer!’.

Op meerdere plaatsen in de stad is zwerfafval geconstateerd. Via social media stromen hier berichten over binnen. Het afval zorgt voor stankoverlast, de aanwezigheid van meeuwen en andere vogels en trekt ongedierte aan. Daarnaast is zwerfaval bij de aanhoudende warmte en droogte van de afgelopen weken een brandgevaar. Tot slot kan zwerfafval ook risico’s voor de volksgezondheid met zich meebrengen.

Op de Facebookpagina van ZFM zijn foto’s te vinden waar zwerfafval ligt. Volgens de fractie van VVD Zoetermeer zijn dit niet de enige plekken. Opvallend is dat het zwerfafval zichtbaar is bij gebieden bedoeld voor recreatie, zoals een betonnen voetbalveld. Er ligt echter ook de nodige hoeveelheid zwerfafval rond verschillende ondergrondse containers door heel Zoetermeer.

De VVD Zoetermeer heeft gelet op de toename van het (zwerf)vuil en heeft schriftelijk opheldering gevraagd over hoe de huidige situatie kon ontstaan. Vragen over de afvalverwerking met betrekking tot de ondergrondse containers zijn niet gesteld.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-