silverdomeDe ijsbanen van SilverDome blijven in ieder geval nog 1 jaar open. Dat blijkt uit een memo dat wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg, welzijn en sport en verenigingen) donderdag stuurde aan de gemeenteraad.

In november 2017 sprak de gemeenteraad zich unaniem uit voor ijsgarantie in Zoetermeer. De motie ‘ijsgarantie’ van het CDA en PvdA droeg het college op om te onderzoeken hoe de continuïteit van schaatsijs kan worden gewaarborgd voor alle vijf ijsverenigingen en de gebruikers van de Zoetermeerse ijsbaan. Door een eerdere sluiting van de 250 meterbaan ( de ‘oval’|) waren schaatsvereniging YVZ en kunstrijvereniging de IJsvogels voor seizoen 2017/2018 al noodgedwongen uitgeweken naar de Uithof in Den Haag. “Dat vond het CDA een zeer slecht signaal,” vertelt gemeenteraadslid David Weekenstroo. “De afgelopen weken heeft wethouder Ter Laak namens het college uitgebreid gesproken met eigenaar Aprisco en exploitant Stichting Ice en Events van SilverDome met als resultaat dat de ijsbanen van SilverDome in ieder geval nog 1 jaar openblijven. Ondertussen wordt er gezocht naar een structurele oplossing. Het CDA ziet de kans groeien dat het schaatsijs voor Zoetermeer kan worden behouden. En dat is de basis voor het voortbestaan van de ijsverenigingen.”

Het is nog niet bekend wat de structurele oplossing zou inhouden. De ijsverenigingen hopen volgend jaar weer meer leden te kunnen aantrekken, nu zij weer dichter bij huis in het Silverdome kunnen trainen. Met meer leden kunnen zij ook meer uren ijs inhuren, zodat de exploitatie van ijs voor Silverdome weer beter rendabel wordt.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-