192 CopyrightFOTOFLEX.NL 29062018

Het fundament voor de Politiek PubQuiz in Zoetermeer is gelegd, afgelopen vrijdag werd deze geopend door de twee bedenkers, de politieke partijen PvdA en de SP. De Politieke PubQuiz gaat over van alles, behalve politiek. Een laagdrempelig, informeel samenzijn waarbij gezelligheid de boventoon voert.

In 1892 Eten & Drinken ontstond al snel een ongedwongen sfeer, waarin vertegenwoordigers van diverse politieke partijen en belangstellende burgers zich met elkaar mengden. De quiz startte met burgemeester Aptroot als speciale gast voor deze eerste bijeenkomst. Hij hield een gloedvol betoog over het onderwerp veiligheid. Een onderwerp wat aansprak, want de vragen en opmerkingen bleven komen en na ruim tweemaal de toebedachte spreektijd, moest de organisatie met zachte hand ruimte maken voor het volgende onderwerp. Dit betrof Slachtofferhulp. Middels een indringend verhaal door een vertegenwoordigster hiervan, werd de structuur en noodzaak van deze organisatie duidelijk.

En toen, de quiz. De teams waren reeds samengesteld, kaarten werden uitgedeeld. Een variƫteit aan vragen op diverse gebieden kwam aan de deelnemers voorbij. Mede door het roulerend spreekstalmeesterschap, hetgeen zeer verfrissend en alertheid bevorderend werkte, werden de vragen onder de nodige hilariteit enthousiast beantwoord.

Het werd uiteindelijk een nek-aan-nekrace race tussen team Route 66 en team De Coalitie. Een team bestaand uit vertegenwoordigers van zowel SP als CDA. Een vruchtbare samenwerking blijkbaar, deze coalitie, want ze werden zowaar nipt de trotse winnaars van deze eerste editie. Naast eeuwige roem en de ontdekking dat de denkbeelden eigenlijk allemaal niet zo ver uit elkaar liggen, kregen zij natuurlijk de hoofdprijs in de vorm van een grote wisselbeker.

foto door: FOTOFLEX.NL

-goede doel-