Tijdens het Voorjaarsdebat, maandag 18 en donderdag 28 juni, spreken gemeenteraad en college uitgebreid over de financiële koers voor de komende jaren, zoals die is beschreven in de Perspectiefnota 2019. Partijen dienen moties in, zoals over de locatie van het nieuw te bouwen zwembad.

Zó! Zoetermeer en CU/SGP verzoeken het college om het nieuwe recreatieve zwembad voor Zoetermeer niet in het Burgemeester Vernèdepark te bouwen, maar een andere locatie te zoeken. De fracties stellen dat in het Vernèdepark voor een zwembad nu geen plaats is, omdat er al veel verschillende sportverenigingen gevestigd zijn. Partij Democratie voor Zoetermeer zou het nieuwe zwembad graag in het Van Tuyllpark zien, mogelijk in een samenwerking met Silverdome.

 

Studerende jongeren behouden voor Zoetermeerse verenigingen

De CDA-fractie riep het college van burgemeester en wethouders op te onderzoeken hoe studerende jongeren behouden kunnen blijven voor Zoetermeerse verenigingen. Zoetermeerse jongeren die gaan studeren in een andere stad stoppen nu vaak bij hun vereniging. Een aangepaste contributie zou de jongeren kunnen stimuleren in het weekend toch terug te komen bij vertrouwde Zoetermeerse vereniging.

 

nodigNodig!

Zoetermeer Vooruit pleitte tijdens het voorjaarsdebat voor meer openbare toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn. Volgens de fractie zijn er te weinig openbare toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn, bewoners die afhankelijk zijn van een openbaar toilet komen zo zelfs niet meer buiten, stelt Zoetermeer Vooruit. Zij pleiten ervoor om het aantal openbare toiletten uit te breiden en deze ook op wandelroutes zoals in het Westerpark en De Balij te plaatsen.

 

Duurzaamheidsplatform

De PvdA wil dat er een Duurzaamheidsplatform komt, waar iedereen die zich in Zoetermeer bezighoudt met duurzaam en groen of daar belangstelling voor heeft en informatie wil hebben, elkaar kan vinden. Dit zou één loket moeten zijn waar je alles kunt vinden wat je zoekt op het gebied van duurzaamheid.

-goede doel-