De PvdA Zoetermeer wil dat het Nationaal Videogame Museum voor de stad behouden blijft. Nu is het onzeker of het museum in de Passage in het Stadshart kan blijven. De PvdA wil dat het college ervoor zorgt dat het museum permanent een mooie plek in de stad krijgt.

Nationaal Videogame Museum“De pilot om het Nationaal Videogame Museum te vestigen in de Passage loopt in de zomer van 2018 af. Het museum is een doorslaand succes en heeft sinds de start al ruim 20.000 bezoekers gehad, al dubbel zoveel als in eerste instantie gedacht”, licht fractievoorzitter Margot Kraneveldt toe. “Daarom willen we dit unieke museum behouden voor de stad. Het is zelfs genomineerd voor de prijs van het ‘Beste Uitje’ van Nederland!”.
De PvdA heeft begrepen dat het Nationaal Videogame Museum graag op deze locatie wil blijven en niet uit Zoetermeer weg wil. De eigenaar van de Passage is ook blij met het museum, omdat het vanwege het unieke karakter ook mensen van buiten Zoetermeer aantrekt, die voor of na het museumbezoek weer zorgen voor extra klandizie in het Stadshart.
“Het Nationaal Videogame Museum is razend populair, niet alleen bij ‘oudere jongeren’ vanwege de games van vroeger, maar vooral ook bij een jonger publiek. Het museum vernieuwt veel en blijft daarmee interessant voor bezoekers, die daardoor meerdere keren terugkomen”, aldus Kraneveldt. “Het Nationaal Videogame Museum zou ook e-sports-toernooien kunnen organiseren, een nieuwe tak van sport die onder jongeren steeds populairder wordt en ook past bij het sportimago van Zoetermeer”.

De PvdA verzoekt het college alles op alles te zetten om in overleg met de museumdirectie en de eigenaar van de Passage het Nationaal Videogame Museum op de huidige locatie in de Passage te kunnen laten blijven, het liefst natuurlijk voor een langere periode of zelfs permanent.

-goede doel-