1280px Samsung Focus and Google Nexus SDe ontvangst van mobiele telefoons via Vodafone en KPN is in Oosterheem en delen van Noordhove al te lang onvoldoende. De VVD Zoetermeer vraagt hier nu opnieuw aandacht voor. De partij wil dat er eindelijk fatsoenlijk bereik komt voor de inwoners en ondernemers in deze wijken.

Na schriftelijke vragen van de VVD Zoetermeer over het slechte bereik eind 2016 heeft het college vorig jaar gesproken met de telecomproviders. In juni vorig jaar meldde het college aan de gemeenteraad: “Voor KPN en VodafoneZiggo geldt dat de dekking in Oosterheem onvoldoende is. Voor VodafoneZiggo geldt dit ook voor delen in Noordhove. Beide providers willen graag de bereikbaarheidsproblemen oplossen.” Er werd door de providers ook al naar concrete locaties gezocht voor (tijdelijke) zendmasten.

Ondanks het positieve signaal uit het memo van juni 2017 is de mobiele ontvangst een jaar later nog altijd onvoldoende. De VVD Zoetermeer wil dat beide providers nu vaart gaan maken met betere ontvangst. Waar nodig en mogelijk dient de gemeente mee te werken hieraan. De VVD heeft het college dan ook gevraagd om de providers aan te sporen tot meer snelheid om de ontvangst te verbeteren.

-goede doel-