20180329 124617De beoogde zes wethouders voor Zoetermeer zijn bekend en deze week werden ook de portefeuilles verdeeld. De portefeuilles zijn flink opgeschud en konden nu ook verdeeld worden over 6 in plaats van 5 wethouders.

Marc Rosier wordt de nieuwe wethouder van Financiën, hij neemt daarin het stokje over van Robin Paalvast. Hij blijft daarnaast de wethouder voor stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ontwikkeling en neemt ook de verantwoording voor Verkeer en Verkeersveiligheid op zich.

Robin Paalvast houdt alleen de portefeuille Kunst & cultuur, die hij ook in het vorige college had, en pakt daarnaast Wonen, Energietransitie, Dienstverlening/ict en Vastgoed op.

Margreet van Driel zal zich gaan inzetten voor Sociale zaken, Inkomen/participatie, Schuldhulpverlening, Arbeidsmarkt, Citymarketing, Evenementen en het Grondbedrijf.

Ook de nieuwe wethouders Groeneveld, Ter Laak en Iedema krijgen een behoorlijk takenpakket vanaf volgende week. Jakobien Groeneveld wordt wethouder van Groen, Openbare ruimte, Armoedebeleid, Jeugd en Afval/luchtkwaliteit. Ingeborg ter Laak krijgt de portefeuilles Zorg en Welzijn, WMO, Coördinerend WH SD, Sport, Verenigingen en Facilitaire zaken en voor Jan Iedema liggen de uitdagingen op het gebied van Onderwijs, Economie en P&O.

Burgemeester Aptroot blijft naast de wethouders verantwoordelijk voor Openbare orde en regionale/lokale veiligheid, Handhaving, Brandweer en rampenbestrijding, Bestuur Metropoolregio, Externe Betrekkingen en Communicatie.

 

Installatie op 29 mei

De nieuwe wethouders worden naar verwachting op 29 mei officieel geïnstalleerd, na bekrachtiging door de raad. Het college kan dan volgende week woensdag echt aan de slag.

Wij zullen de nieuwe, en terugkerende, wethouders zo snel mogelijk verder aan u voorstellen.

-goede doel-