20180423 125726Nu de bestrating van het Stadhuisplein vordert vraagt Zó! Zoetermeer zich af hoe het zit met de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor gehandicapten. In het aangenomen raadsvoorstel over het Stadhuisplein zijn afspraken gemaakt over de toegankelijkheid, maar dit is nog niet zichtbaar op het plein.

Marijke van der Meer: “Gezien de recente ervaringen waarbij de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor gehandicapten - ondanks alle afspraken vooraf - uiteindelijk toch niet goed is geregeld, willen wij graag weten of voor het Stadhuisplein wel is gezorgd voor voldoende toegankelijkheid en bruikbaarheid.”

In het aangenomen raadsvoorstel over het Stadhuisplein staat dat er geleidelijnen komen voor mensen met een visuele beperking, deze zijn echter nog niet te vinden op het plein. Op een groot plein, met allerlei obstakels zoals terrassen en openbare zitgelegenheden, zijn goede geleidelijnen essentieel. Ook vraagt de fractie zich af of er op of rondom het Stadhuisplein toiletten zijn waar gehandicapten met een elektrische rolstoel of een scootmobiel zelfstandig gebruik van kunnen maken.

Zó! Zoetermeer heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-