20180117 121917Met verbazing heeft de PvdA Zoetermeer kennisgenomen van de nieuwe terrasregels die gelden op het Stadhuisplein in Zoetermeer. Zo mogen op de terrassen alleen stoelen zonder arm- en rugleuningen worden geplaatst, en mogen slechts een aantal parasols tegelijk open staan.

“Tamelijk bizar natuurlijk deze regels,” aldus Sicco Louw, aankomend commissielid van de PvdA. Ook over de criteria die zijn gebruikt om het terras te verdelen over de diverse horecagelegenheden bestaat nog onduidelijkheid. Het AD meldt in een artikel dat het terrasmeubilair aan speciale eisen moeten voldoen, zo mogen de comfortabele grote stoelen die er voorheen op het plein stonden niet meer om de ‘visuele transparantie van het plein te behouden’. Volgens de architect van het Stadhuisplein moeten er voor de stoelen kleine, open modellen zonder rug- of armleuning gebruikt worden.

In vragen aan het college stelt de PvdA Zoetermeer dat de horeca zelf moet kunnen bepalen welke stoelen zij op de terrassen plaatsen. En dat terrasbezoekers en de horecagelegenheden in goed overleg zelf moeten kunnen bepalen of een parasol wordt opengeklapt. “Bovendien moet de gemeente stoppen met het opleggen van overbodige regels voor de horeca”, aldus Louw.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

Foto: verbouwing Stadhuisplein, januari 2018

-goede doel-