Het Zoetermeerse college gaat kwetsbare jongeren helpen om aan het werk te komen. In het collegevoorstel Convenant Integrale Persoonsgerichte Toeleiding naar Arbeid (IPTA) is afgesproken dat in een experiment van een jaar 10 jongeren intensief worden begeleid.

Charlie Aptroot 2 Copyright FOTOFLEXNLEr worden 2 coaches aangesteld om de jongeren tussen 16-27 jaar aan werk, school of andere zinvolle dagbesteding te helpen. Het gaat om jongeren die al in aanraking met justitie zijn geweest voor zogenoemde High Impact Crimes, delicten die een grote impact op het slachtoffer hebben zoals inbraak of overvallen.

Het Rijk betaalt mee aan dit experiment, waar 8 gemeentes uit de Randstad aan mee doen. Zo kunnen de gemeentes ook onderling overleggen over de beste aanpak.

Burgemeester Aptroot is enthousiast over het plan: “Je kan zo’n jongere ook afschrijven, dan weet je dat hij vroeg of laat in de criminaliteit terecht komt. Maar nu kunnen we ze een laatste kans bieden om wat goeds te bereiken. Er is geen mooiere investering dan dat”. Het project is flexibel, per jongere wordt gekeken wat nodig is. Ook helpen de coaches om de thuissituatie van de jongere op orde te krijgen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-