Minister Dekker Foto 1Minister Sander Dekker heeft de verkeersveiligheidsactie van de VVD afgesloten. Samen met de lokale lijsttrekker Marc Rosier en verschillende kandidaten heeft hij twee verkeersonveilige situaties bezocht. Bewoners gaven aan vooral actie te willen.

Minister Dekker Foto 3In februari heeft de VVD een meldpunt geopend waar bewoners verkeersonveilige situaties konden melden. Dat leverde tientallen meldingen op. Twee daarvan zijn door de VVD Zoetermeer uitgekozen om te bezoeken en om de melders een Victor Veilig pop uit te reiken. Victor Veilig is een opvallende groene pop met een waarschuwingsvlag. Die kunnen de bewoners zelf neerzetten om de twee gemelde straten verkeersveiliger te maken.

Vier bewoners hadden de straat Reeweide in Seghwaert aangemeld. Dit is een woonerf waar veel kinderen buitenspelen. Volgens de melders wordt er regelmatig veel te hard gereden. De andere melding is de kruising Hunsingo en Westergo in Meerzicht. Hier is de voorrang onduidelijk en is de inrichting van de kruising onoverzichtelijk.

“Dankzij de pop kunnen bewoners nu al iets aan de verkeersveiligheid doen. Maar ze willen meer. Als VVD gaan we daarom nu inzetten op een actieplan Verkeersveiligheid zodat deze en andere verkeersonveilige plekken aangepakt kunnen worden.” aldus lijsttrekker Marc Rosier.

Als afsluiting van het bezoek aan Zoetermeer kreeg de minister een presentatie over buurtpreventie via Wijk en Agent Samen (WAS). In Rokkeveen vertelde de WAS-voorzitters zelf over hun aanpak en samenwerking met de politie. Sander Dekker complimenteerde de vrijwilligers met hun werk voor een veiliger Zoetermeer.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-