Betaalpas en logo contactloos betalenDe SP ergert zich aan het feit dat in een toenemend aantal gemeenten wordt overgegaan tot het afschaffen van contante betaling en alleen nog maar betaling met de pinpas is toegestaan. Als argument hanteren zij veiligheid, tijd- en kostenbesparing. Ook in Zoetermeer is deze maatregel van kracht.

De SP heeft het college gevraagd om het weer mogelijk te maken dat burgers contant kunnen betalen. De veiligheid willen zij waarborgen met buizenpost. Zij stellen dat vooral mensen met een beperking die geen gebruik kunnen maken van een pinpas, door deze maatregel worden getroffen.

Een andere klantonvriendelijke maatregel betreft volgens de SP het weigeren van post door ambtenaren omdat de gemeente liever digitale post ontvangt. Ambtenaren kunnen nu geen betaalbewijs meer verstrekken, terwijl mensen dat soms wel nodig hebben, bijvoorbeeld bij bezwaar of beroep.  Raadslid Jan Boin: “ De enige mogelijkheid voor een ontvangstbewijs is het aangetekend verzenden, wat veel geld kost. Vooral mensen met een smalle beurs zijn de dupe van dit gemeentebeleid”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-