pvv logoWaar tal van lokale afdelingen van de PVV (Partij voor de Vrijheid, Geert Wilders) het sluiten van moskeeën ‘onhaalbaar’ vindt en ‘geen prioriteit’, blijft de Zoetermeerse PVV-lijsttrekker Jeremy Mooiman zich daar wel stevig mee verbinden.

Hij sluit daarmee de rijen met PVV-leider Geert Wilders, die het de-islamiseren van Nederland als topprioriteit in zijn verkiezingsprogramma heeft.  Dit blijkt uit een rondgang die RTL-nieuws deed langs 30 lokale PVV-afdelingen in het hele land. De resultaten werden gisteren gepubliceerd op hun website. Opmerkelijk is dat veel PVV-lijsttrekkers aangeven dat de sluiting van moskeeën geen prioriteit heeft, geen breekpunt is of simpelweg niet kan. Veel lijsttrekkers geven veiligheid een hogere prioriteit. Ook Jeremy Mooiman, de Zoetermeerse lijsttrekker van de PVV, is benaderd. Hij zei tegen RTL: “We willen de-islamiseren: geen islamitische basisscholen, en geen islamitische zorginstellingen. Moskeeën willen we sluiten, en er mogen geen nieuwe bij. Doel is geen islam in Zoetermeer.”

De PVV afdeling Zoetermeer doet dit jaar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Deze worden op 21 maart gehouden.

-goede doel-