roze debatOnbekommerd jezelf kunnen zijn. In de openbare ruimte, in je eigen straat, op school en op het sportveld. Dat is wat ‘roze mensen’ willen. Hoe kan de gemeente daar voorwaarden voor scheppen? Tijdens het Roze Raadsdebat op dinsdag 13 maart gaan politici in Zoetermeer hierover met elkaar in debat.

Wat vinden de kandidaat-gemeenteraadsleden in Zoetermeer dat er moet gebeuren om het leefklimaat voor lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie in de gemeente te verbeteren? Zo'n 10 procent van de bevolking is lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel (LHBTI). In Zoetermeer gaat dat om ruim 12.400 mensen. Hun positie is in Nederland wettelijk beschermd. Dit betekent echter niet dat zij overal maatschappelijk aanvaard worden.

Het debat zal onder meer gaan over de thema's onderwijs, veiligheid, ouderen en sport. Natuurlijk wordt er gekeken naar de LHBTI-punten in de verkiezingsprogramma’s van de Zoetermeerse partijen of het ontbreken daarvan.

De verkiezingsbijeenkomst ‘Roze Raadsdebat’ in het Stadhuis van Zoetermeer, Stadhuisplein 1, wordt georganiseerd door COC Haaglanden en DWH. Het debat begint om 20.00 uur en zal duren tot circa 21.30 uur.

 

Op Zoetermeer Actief vindt u een compleet overzicht van alle deelnemende partijen, met hun lijsttrekkers, verkiezingsslogan en links naar de partijen:  Gemeente-verkiezingen-2018 

Alle verkiezingsdebatten zijn te vinden in onze agenda: Complete-agenda 

-goede doel-