stembusIn de aanloop naar de verkiezingen op woensdag 21 maart worden er verschillende debatten gehouden. Zo zijn er scholierendebatten, een verkiezingsdebat in de bibliotheek en op zaterdag 17 maart de verkiezingsmarkt. We hebben even voor u op een rij gezet waar u naar toe kunt om helemaal in de stemming te komen.

 

Scholierendebat met lijsttrekkers, Woensdag 7 maart 2018, 14.45-16.00 uur

Het Scholierendebat wordt in het nieuwe Stadhuis-Forum gehouden, in de raads-/commissiezaal.

Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Debat Groen Erfgoed Zoetermeer  in 'De Kapelaan', Vrijdag 9 maart, 20.00-22.00 uur

Kerngroep Groen Erfgoed Zoetermeer organiseert een debat over behoud en versterking van al het mooie, al dan niet aangeharkte, groen in Zoetermeer. In de Kerngroep werken de grote groeninitiatieven samen die de laatste jaren zijn opgekomen en met veel vrijwilligersinzet tot bloei zijn gebracht: Hof van Seghwaert, Zoete Aarde, Wijktuin Noordhove, Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer, Permacultuur Zoetermeer en de Balijhoeve, samen met maatschappelijke organisaties als Piëzo en HABO.

Locatie: Atrium van de Kapelaan, Nicolaasplein 1

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verkiezingsdebat Bibliotheek Zoetermeer, Zaterdag 10 maart, 15.00-17.00 uur

Alle lijsttrekkers van de zittende partijen kruisen de degens op het “Gewone Taal” lijsttrekkersdebat georganiseerd door de Bibliotheek Zoetermeer.

Alle lijsttrekkers (van zittende partijen) en het publiek zullen met elkaar in debat gaan over belangrijke onderwerpen die Zoetermeer bezig houden: wonen, armoede en veiligheid. Door het wervelend tempo, strak format en scherpe stellingen belooft het een spannend debat te worden.

Een jury bestaande uit drie neutrale inwoners uit Zoetermeer beoordeelt welke politicus zijn/haar boodschap het duidelijkst overbrengt en zorgt dat een ingewikkeld debat begrijpelijk wordt voor iedereen. De duidelijkste spreker ontvangt de Zoetermeerse “Gewone Taal” Prijs aan het einde van het debat.

Tijd: 15.30 tot 17.00 uur,

Plaats: Raadszaal, Grote Markt 10

De toegang tot het debat is vrij.

 

Kamerleden Van der Staaij (SGP) en Bruins (ChristenUnie) op Debat Night Zoetermeer, Maandag 12 maart 2018, aanvang 20.30 uur

De ChristenUnie-SGP organiseert op maandag 12 maart een Debat Night in Zoetermeer, voor iedereen die zich wil verdiepen in de gemeenteraadsverkiezingen. Speciale gasten tijdens deze avond zijn de Tweede Kamerleden Kees van der Staaij van de SGP en Eppo Bruins van de ChristenUnie. Namens de ChristenUnie-SGP fractie in Zoetermeer nemen lijsttrekker André Bos en #2 op de kieslijst Arco Weening deel aan de avond.

 Locatie is het kerkgebouw van de Parousia gemeente aan de Wattstraat 64

 

Streekblad organiseert politiek debat, Maandag 12 maart 2018, aanvang 20.00 uur

Locatie: Sharebizz, Koraalrood 153 Zoetermeer

Publiek kan aanwezig zijn. Graag mail sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Roze Raadsdebat, Dinsdag 13 maart 2018, 20.00-21.30 uur

Onbekommerd jezelf kunnen zijn. In de openbare ruimte, in je eigen straat, op school en op het sportveld. Dat is wat ‘roze mensen’ willen. Hoe kan de gemeente daar voorwaarden voor scheppen? Tijdens het Roze Raadsdebat op 13 maart gaan politici in Zoetermeer hierover met elkaar in debat.

Locatie: raadzaal Stadhuis

Organisatie: Werkgroep Politiek van COC Haaglanden en DWH

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verkiezingsdebat voor lijsttrekkers, woensdag 14 maart 2018, 12.45-15.30 uur

Verkiezingsdebat voor lijsttrekkers georganiseerd door Fietsersbond en Milieudefensie (iom buurtvereniging Buytenrode)

De Zoetermeerse afdelingen van de Fietsersbond en Milieudefensie organiseren op woensdag 14 maart tussen 12.45 uur en 15:30 uur een debat met tot de mogelijkheid een korte buurtschouw op loopafstand van de buurtvereniging. Vanuit de diverse Zoetermeerse fracties hebben zich prominente (kandiaat-)raadsleden zich hiervoor al aangemeld.

Het betreft een Openbaar Politiek Debat dus kunnen ook inwoners van de gemeente Zoertermeer specifiek uit Buytenwegh, kort en krachtig aangeven wat er voor verbetering vatbaar is met extra aandacht voor een veilige inrichting van de omgeving van scholen.

Locatie: Buurtvereniging Buytenrode, César Franckrode 60, 2717 BG Zoetermeer

Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verkiezingsdebat georganiseerd door Wezodo, Vrijdag 16 maart, 20.00-22.30 uur

Het thema van dit verkiezingsdebat is: Participatie en solidariteit is ver te zoeken bij voorzieningen van menselijke beperkingen. Bij het debat is een gebarentolk en schrijftolk aanwezig.

Locatie: gebouw Wezodo, 5 meistraat 1, Zoetermeer

Informatie via Aleidus Aalderink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verkiezingsmarkt

De laatste mogelijkheid om je voor te bereiden op de verkiezingen en je vragen te stellen aan de lijsttrekkers is op zaterdag 17 maart, tijdens de Verkiezingsmarkt op het Promenadeplein in het Stadshart (tegenover de Hema). Alle lijsttrekkers kunt u hier tegenkomen en zij zullen graag al uw vragen beantwoorden.

 

Op Zoetermeer Actief vindt u een compleet overzicht van alle deelnemende partijen, met hun lijsttrekkers, verkiezingsslogan en links naar de partijen:  Gemeente-verkiezingen-2018 

-goede doel-