jeremy mooiman pvv

Het AD plaatste vandaag een bericht dat PVV lijsttrekker Jeremy Mooiman onder vuur ligt, omdat hij vorig jaar een website registreerde met de omstreden titel Germania­heritage.com. De url werd geregistreerd onder de schuilnaam Kurt von Sturm, wat verwijst naar een fictief figuur in een boek die de Duitser Göring als held ziet.

Bekijk hier het artikel van het AD: www.ad.nl/zoetermeer/pvv-lijsttrekker-plaatst-zich-met-nazi-personage-in-dubieuze-hoek~a251e116/ Het AD schrijft onder meer: "Mooiman geeft weliswaar toe dat hij de domeinnaam registreerde, maar hij spreekt van ‘een lastercampagne’ die gevoerd wordt op sociale media. Daarop vragen mensen zich af of het handelen van Mooiman blijk geeft van verkapte nazisympathieën."

De url waar het hier om gaat heeft de naam Germania heritage (vrij vertaald: Duits erfgoed) en was geregistreerd onder het emailadres van ene Jeremy Mooiman. Dit met het getal 1995, dat ook het geboortejaar is van de Zoetermeerse lijsttrekker. Ook reageren mensen bezorgd op social media, de een vindt het ver gezocht, maar veel anderen vinden het verdacht of op z'n minst niet handig. Op zijn Twitter account geeft Jeremy Mooiman aan dat hij graag antiek en historische literatuur spaart. In het artikel van het AD wordt ook aangehaald dat de website bedoeld zou zijn 'om oude boeken te vertonen'. Dit zou hij niet gedaan hebben omdat het teveel tijd kostte. de website is inmiddels niet meer in zijn bezit.

Wij hebben zowel de PVV Zuid-Holland, als Jeremy Mooiman zelf gemaild. Wij hebben hierin aangegeven dat wij graag hun kant van het verhaal wilden horen over deze kwestie. Zij hebben niet gereageerd op ons verzoek.

De meeste Zoetermeerse partijen die wij gevraagd hebben om een reactie wilden niet reageren, alleen het CDA liet weten dat als dit waar is zij de zorgen van de Zoetermeerders goed kunnen begrijpen.

 

-goede doel-