dsw logoDe gemeenteraad van Zoetermeer heeft maandag een extra bezuiniging van 7,5 ton op de DSW, de sociale werkplaats, geschrapt. Aanleiding daarvoor was een amendement van het CDA. In plaats van de bezuiniging moet de directie van de sociale werkplaats nu voor 31 maart komen met een reëel plan om de kosten te verlagen.

“Het CDA vindt het belangrijk dat mensen met een arbeidsbeperking mee kunnen doen in de samenleving,” vertelt CDA-fractielid Guus Liqui Lung. “Sociale werkplaatsen bieden mensen die kans. Ondanks hun arbeidsbeperking kunnen ze werken, een salaris verdienen en een sociaal netwerk opbouwen en onderhouden. En dat is een groot goed.”

 

Niet reëel

DSW kampt al jaren met een tekort op de begroting. In 2018 loopt dat tekort op tot 3,1 miljoen euro. Het eerder ingezette herstructureringsplan blijkt niet te werken. Het college stelde daarom voor om taakstellend 750.000 euro te bezuiniging. Het CDA vindt de bezuiniging van 7,5 ton niet reëel. Deze komt namelijk bovenop een bezuiniging van 400.000 die al eerder was voorzien. In totaal zou DSW dan 1,15 miljoen euro moeten besparen.

Het bestuur van DSW krijgt nu de gelegenheid om vóór 31 maart dit jaar met een haalbaar herstructureringsplan te komen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-