Zó Martin Luther Kinglaan 20 jan 2018 NBDe fractie van Zó! Zoetermeer heeft zaterdag 20 januari gesproken met ruim 50 omwonenden van de Martin Luther Kinglaan over de plannen van de gemeente om woningen te bouwen op het veld dat nu nog braak ligt. Het terrein heeft de bestemming sport en de omwonenden willen dat graag zo houden.

De grote groep aanwezigen liet weten helemaal geen voorstander te zijn van de bouw van de woningen. Het gaat om 220 woningen waarvan een groot deel appartementen. De locatie is echter de laatste mogelijkheid voor nieuwe buitensportvelden in Zoetermeer. Fractievoorzitter Marijke van der Meer: "De stad moet bijbouwen, en snel ook, maar er zijn genoeg alternatieven om te bouwen. Een stad met alleen maar stenen is voor niemand goed en er moet ook in de toekomst volop gesport kunnen worden."

De omwonenden lieten weten zich grote zorgen te maken over het gebrek aan ruimte voor de jeugd van deze kant van de wijk Oosterheem om te kunnen spelen. Op maandag 29 januari besluit de gemeenteraad over de kwestie. De omwonenden lieten weten dat ze naar de raadsvergadering zullen komen om in te spreken en aan de raad te laten weten dat zij tegen de woningbouwplannen zijn.

-goede doel-