Zó Kaart MLKinglaanZó! Zoetermeer is tegen de bouw van woningen op de sportlocatie aan de Martin Luther Kinglaan. De gemeente is van plan hier honderden woningen te bouwen, terwijl de bestemming van het gebied juist sport is.

Zaterdag 20 januari om 10.00 uur komt de fractie van Zó! Zoetermeer naar Oosterheem om met de bewoners te praten over de plannen om aan de Martin Luther Kinglaan in Oosterheem woningen te bouwen. De leden van Zó! komen naar de Verzamelplaats vlak bij de Weidemolen aan de Burgemeester Middelberglaan 2.

“Wij vinden het sowieso niet verstandig om woningen te bouwen op deze locatie. Het is een van de laatste mogelijkheden in de stad om nog sportvelden aan te leggen”, aldus Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer. “Wij krijgen nu ook signalen dat de omwonenden de bouwplannen niet zien zitten, dus wij komen zaterdag naar Oosterheem om te luisteren naar de mensen.

Zoetermeer is druk bezig om voor jongeren en ouderen voldoende woonruimte te creëren. Zó! vindt dat er voor deze bouwplannen nog voldoende ruimte is in nu nog leegstaande kantoorgebouwen of de industrieterreinen.

“Toen wij dit huis hebben gekocht heeft de gemeente aangegeven dat dit een sportgebied zou worden. Zo staat dit ook in het bestemmingsplan. Deze nieuwe bouwplannen staan hier volledig haaks op. Zo zouden wij dit huis niet hebben gekocht”, aldus een bezorgde bewoonster. Zij wil liever sportvelden, een parkje of een kinderspeeltuin op deze locatie en is zeker tegen het plan voor 220 woningen met daarin een complex van 145 appartementen.

-goede doel-