bomen snoeienHet is voor vele Zoetermeerders een bekend probleem. Je hebt de tuin gesnoeid en veel meer GFT-afval dan dat je in de container kwijt kan. Dankzij Zoetermeer Vooruit komt er nu een oplossing voor dit probleem. In de maanden april en oktober gaat de gemeente extra GFT-afval ophalen.

Afgelopen maandag moest de gemeenteraad besluiten over het Afvalbeleidsplan. De eerder besproken ‘takkenroute’ was hierin echter niet opgenomen. Volgens Zoetermeer Vooruit is er te weinig aandacht voor de inzameling van GFT in het Afvalbeleidsplan, helemaal om de problematiek met snoeiafval in april en oktober op te lossen. De partij diende daarom een amendement in om de takkenroute alsnog toe te voegen. Dit amendement werd aangenomen door de meerderheid van de gemeenteraad. Hierdoor wordt de takkenroute toegevoegd aan het Afvalbeleidsplan.

Takkenroute

De invoering van de takkenroute houdt in dat er in de maanden april en oktober extra GFT-afval wordt opgehaald door de gemeente. Zowel grof als klein GFT-afval. Zoetermeer Vooruit is blij met de takkenroute. “Dit zorgt ervoor dat overtollig GFT-afval niet in de grijze bak verdwijnt en vergroot het gemak voor de inwoners van Zoetermeer. Zij hoeven het overtollige GFT-afval niet meer naar het zelfbrengdepot te brengen in deze maanden," aldus raadslid Yvonne Bink. “De gemeente komt het ophalen.”

-advertenties-

-goede doel-