zalkerbos paadjeTijdens het begrotingsdebat 2016 heeft de raad met algemene stemmen een motie Zó! Zoetermeer aangenomen waarin Zó! zich hard maakte voor een goed toegankelijk pad nabij de toekomstige zorgwoningen aan het Zalkerbos. Inmiddels is het pad af, maar fractievoorzitter Marijke van der Meer was teleurgesteld toen ze het pad ging bekijken.

Het was de bedoeling dat het pad ouderen zou stimuleren om even naar buiten te gaan, of bezoekende familieleden de kans geven te gaan wandelen met hun oudere moeder of opa. Dat blijkt niet zo te zijn, aldus Marijke van der Meer. “Het paadje ligt niet in de boomgaard, maar er naast. Dat is op zich geen probleem, maar het is veel te steil en niet goed verhard. Het bestaat uit een soort losliggend grind. Het lijkt ons erg ongeschikt voor senioren die hun voeten niet meer zo goed optillen. Omhoog lijkt het veel te zwaar voor (oudere) begeleiders van de ouderen die een rolstoel gebruiken. Naar beneden is het griezelig, te steil en recht op het water af.”

Zó! stelt voor om er een minder steil traject van te maken, liefst in overleg met de Toegankelijkheidsraad. Ook vraagt Marijke van der Meer zich af of het niet mogelijk is het pad door de boomgaard te laten leiden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-