PvdA Fatingan RamRaadslid Ram Fatingan stapt per direct uit de PvdA-fractie, na onenigheid over zijn plaats op de lijst voor de komende verkiezingen. Fatingan heeft aangegeven als zelfstandige fractie de raadsperiode af te maken, maar sluit niet uit dat hij zich bij een andere fractie voegt.

De in de gemeenteraad van Zoetermeer heeft vernomen dat raadslid per direct uit de fractie stapt, zijn zetel meeneemt en als eenmansfractie doorgaat. Hij maakt daardoor geen deel meer uit van de PvdA-fractie.
“Wij hebben regelmatig met de heer Fatingan gesproken over zijn invulling van het raadslidmaatschap. Hij had wat ons betreft deze raadsperiode gewoon vol kunnen maken. De heer Fatingan heeft echter te kennen gegeven uit de fractie te stappen, zijn zetel mee te nemen en bij andere partijen na te gaan of hij bij hen op een verkiesbare plek op de lijst kan komen”, licht fractievoorzitter Margot Kraneveldt toe. “Wij betreuren deze gang van zaken zeer en keuren deze handelswijze volstrekt af”.

 

Toekomst niet bij de PvdA

Ram Fatingan: “Het is mij duidelijk geworden dat mijn toekomst niet bij de PvdA ligt als ik van te voren weet dat ik op een niet-verkiesbare plaats op de lijst kom te staan”. Fatingan werd in 2014 met voorkeursstemmen in de raad gekozen.
Hij gaat voorlopig door in de raad als eenmansfractie, maar hoopt in de komende maanden gesprekken te voeren met andere fracties om zich mogelijk daar aan te sluiten.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-