sh HMDe CDA-fractie in de Zoetermeerse gemeenteraad vraagt het college van burgemeester en wethouders waarom het voor de stad nog niet is gelukt een zogenoemde ‘Retail-deal’ te sluiten met het ministerie van Economische Zaken. Een groot aantal gemeenten zette vorige maand een handtekening onder deze afspraak.

In de ‘Retail-deal’ gaan alle partijen die betrokken zijn bij de detailhandel en horeca in een stad, in overleg met de gemeente. De partijen bespreken hoe hun toekomstige aanbod eruit moet zien. Want de behoeften van de consument veranderen. Met de uitkomsten van het overleg maakt de gemeente een actieplan voor een horeca en detailhandel die ook in de toekomst aantrekkelijk blijven.

 

Visie op winkels en horeca nodig

Het CDA ziet de Retail-deal als een uitgelezen mogelijkheid om met een duidelijke visie te komen over de toekomst van de winkelgebieden en horeca in onderlinge samenhang. Fractievoorzitter Ingeborg ter Laak: "Zeker met de voorgenomen komst van de Holland Outlet Mall naar onze stad, moeten we glashelder weten wat we willen met onze winkelvoorraad. Zowel in de binnenstad, de Dorpsstraat en het Stadshart, als in de overige wijkwinkelcentra."

 

Uitgangspunten Retail-deal

De raad vroeg het college in januari dit jaar om te onderzoeken of Zoetermeer zich bij de Retail-deal kon aansluiten. Het college heeft aangegeven nog in gesprek te zijn met het ministerie, en ondertussen volgens de uitgangspunten van de deal te werken. "Het CDA wil graag weten welke uitgangspunten het college dan gaat hanteren," aldus Ter Laak. "Wij hebben daar nu totaal geen zicht op."

Naast de vraag welke uitgangspunten worden gekozen, is het CDA benieuwd naar de uitwerking ervan. "Met welke betrokkenen wil het college overleggen? Maar ook de afstemming met de regio is belangrijk," meent Ter Laak. "Verschillende gemeenten om Zoetermeer heen hebben zich immers wél aangesloten bij de Retail-deal. De vraag is wat daarvan de gevolgen zijn bij het maken van afspraken. Bovendien: als het college nu al de principes van de deal wil volgen, waarom moet de stad dan nog wachten met aansluiten?"

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-