ZoetermeerVooruit 2Na het onverwachte nieuws over het vertrek van Yvonne Bink-Winterkamp bij Zo! Zoetermeer, reageren nu zowel Yvonne zelf als Zoetermeer Vooruit op deze politieke transfer. Yvonne sluit zich aan bij Zoetermeer Vooruit, waarmee de partij ineens van één naar twee zetels in de raad groeit. Yvonne had het gevoel dat zij steeds minder haar politieke rol kon vervullen op de manier waarop zij dat zou willen.

In een persbericht laat Zoetermeer Vooruit weten: "Met ingang van maandag 21 augustus bestaat de fractie van Zoetermeer Vooruit uit twee raadsleden. Yvonne Bink-Winterkamp maakt de overstap van Zó! Zoetermeer naar Zoetermeer Vooruit".

Yvonne licht toe: “Als gemeenteraadslid voor Zó! Zoetermeer heb ik in de loop van de tijd gemerkt dat ik steeds minder mijn rol kon invullen zoals ik dat graag wil doen. Na een periode van zorgvuldig afwegen zie ik kansen. Kansen om beter uit te kunnen dragen hoe ik over bepaalde onderwerpen denk en waar, naar mijn mening, de Zoetermeerse inwoners het meest mee geholpen zijn. Om die reden heb ik, na overleg met Juliette Meurs, besloten met vol enthousiasme en vertrouwen mijn raadslidmaatschap voort te zetten binnen de fractie van Zoetermeer Vooruit.”

Yvonne: “Vandaag ga ik langs de Griffie om mijn overstap naar Zoetermeer Vooruit, officieel te maken. Ook zal maandag de opening van het nieuwe politieke jaar zijn. Voor mij is het allemaal erg snel gegaan, maar het is een beslissing waar ik geheel achter sta”.

 

"Wij hebben dezelfde idealen"

“Yvonne is een welkome aanvulling voor Zoetermeer Vooruit. De eerste kennismaking tussen Yvonne en mij dateert van voor onze politieke carrières; we waren beide vrijwillig redactielid van de VIP-krant. Onafhankelijk van elkaar hebben we ons in 2014 verkiesbaar gesteld en zonder het van elkaar te weten hadden we ons die zomer aangemeld voor een 4-daagse training over het raadswerk. Daaruit blijkt wel dat we dezelfde aanpak en idealen hebben; beiden zijn we zeer betrokken, benaderbaar en begaan met het wel en wee van de inwoners van Zoetermeer en nemen we ons werk als raadslid serieus. Samen met de Denktank en andere aanhangers van Zoetermeer Vooruit gaan we ons met nog meer enthousiasme inzetten voor de Zoetermeerse inwoners. De mensen zullen nog veel van ons horen!” aldus Juliette Meurs, fractievoorzitter.

 

 

-advertenties-

-goede doel-