Zó Yvonne Bink WinterkampGemeenteraadslid Yvonne Bink breekt met Zó! Zoetermeer en stapt per direct over naar Zoetermeer Vooruit. Zij neemt de raadszetel van Zó! Zoetermeer mee waardoor de Zó!-fractie ernstig gedupeerd is, aldus Marijke van der Meer.

“Het kwam voor onze fractie als een complete verrassing. Begin augustus heeft de kandidaatstellingscommissie haar nog laten weten dat aan de ledenvergadering van Zó! zou worden voorgesteld om haar op de 3e plaats voor de verkiezingen van 2018 te zetten.” zegt Zó!-fractie voorzitter Marijke van der Meer. “Het is een grote teleurstelling. Natuurlijk kan het zijn dat iemand merkt dat zijn politieke standpunten beter passen bij een andere partij, maar dan is het de koninklijke weg om gewoon uit de fractie én de raad te stappen en de zetel, die is verkregen door stemmen op Zó!, terug te geven aan de partij.”

Wettelijk is het mogelijk om een raadszetel zelf te houden, maar partijen vertrouwen er doorgaans op dat hun mensen dat niet doen. Yvonne Bink heeft noch aan de fractie noch aan het bestuur van de vereniging, eerder te kennen gegeven dat zij zich niet langer kon vinden in de standpunten van Zó!. Yvonne was tot gisteren teamleider van een van de campagneteams voor de volgende verkiezingen.

Van der Meer: “Het is pijnlijk dat iemand het vertrouwen beschaamd, maar onze fractie zet in de periode tot de verkiezingen van 2018 gewoon een tandje bij om het raadswerk goed uit te voeren. We zijn nu extra gemotiveerd om de standpunten van Zó! goed voor het voetlicht te brengen!”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-