sh warandeD66 is blij met de stappen die het College wil gaan maken in het winkelgebied rond het Stadspark in het Stadshart. “Eindelijk lijkt er iets te gaan veranderen bij de Warande dat al vele jaren leeg staat,“ verzucht D66 raadslid Jamila Bakkers.

In de winkelruimtes komen ondermeer startups van grote winkelketens waar jongeren ook stageplaatsen kunnen vinden in samenwerking met het ID College. De leegstand van de Warande waar vroeger nog een grote sportwinkel en electronicaketen zaten, is evenals bij vele Zoetermeerders al jaren een doorn in het oog van D66.

Omwonenden klagen over schaduwoverlast en onder de bomen is het een kale boel. “Goed nieuws is dat er een stevige drieslag gemaakt wordt,” legt D66 raadslid Willem Bos uit, ”In de Warande komen mooie winkels met levendige horeca erbij, het Stadspark wordt fraai stadsgroen waar publiek tot rust kan komen, en aan de overzijde van de vijver wordt het  gesloten bastiljon van het CRI complex ook opengebroken. Daar mag eindelijk horeca een plekje krijgen.”

Vorig jaar had de D66 fractie ook al aan het College gevraagd of juist daar aan de zonnige zijde van het Stadspark wat horeca mag komen. “Vijfentwintig jaar geleden heeft de CRI (Centrale Recherche Informatiedienst) zich daar genesteld. Onder voorwaarde dat op de begane grond er geen winkels of horeca mocht komen. De dienst was bang voor afluisterapparatuur.” Op verzoek van D66 zijn er dan nu toch gesprekken gevoerd met de politieleiding. De D66 fractie is blij te horen dat er géén bezwaar meer is tegen wat bruis onder hun pand.

-goede doel-