De VVD-actie om onkruid en zwerfvuil tegen te gaan is afgelopen zaterdag op passende wijze beëindigd. De liberalen ruimden het winkelcentrum De Vijverhoek op en overhandigden verantwoordelijk wethouder Marc Rosier een bundeling van binnengekomen meldingen.

overhandiging boekAl jaren strijdt de VVD voor een mooiere en schonere stad. Daarom opende de partij begin mei het meldpunt voor onkruid en zwerfvuil. Niet lang na het openen van het meldpunt kwam het gemeentebestuur met een voorstel om het onderhoudsniveau in Zoetermeer te verhogen. Dit voorstel is inmiddels door de gemeenteraad aangenomen. Wethouder Marc Rosier (VVD) was de afgelopen vier jaar verantwoordelijk voor het teruglopende groenonderhoud in de stad. “Met het verhogen van het onderhoudsniveau kunnen veel situaties die nu zijn gemeld, worden voorkomen. De stad wordt schoner, mooier en veiliger,” aldus wethouder.

Opruimen

Naast het overdragen van de meldingen rukte de partij uit om alvast een begin te maken met het opruimen van zwerfvuil in het Winkelcentrum de Vijverhoek. Een lokale ondernemer had geklaagd over het vele zwerfafval. Aan het einde van de opruimactie ontvingen twee melders van onkruid en zwerfafval een tuin-cadeaubonnen t.w.v. 20 euro.

 

-advertenties-

-goede doel-