IMG 2587Zó! Zoetermeer heeft zich tijdens het voorjaarsdebat hard gemaakt voor een onderzoek naar plastic wegen. Dit voorstel is door meerdere partijen gesteund en aangenomen. Door plastic te verwerken in wegen vermindert het plasticoverschot.

Het plastic dat in Zoetermeer wordt opgehaald kan steeds moeilijker verkocht worden. In Rotterdam zijn er al vergevorderde plannen om het overschot van plastic te verwerken in plastic wegen.

Volgens Yvonne Bink-Winterkamp, raadslid voor Zó! Zoetermeer, snijdt het mes aan meerdere kanten: “De plastic soep kan zo verminderd worden. De plastic wegen kunnen waarschijnlijk sneller aangelegd worden, het is naar verwachting onderhoudsvrij, beter bestand tegen weersinvloeden en beter bestand tegen chemische aantastingen. Een bijkomend voordeel kan zijn dat de wegen gemaakt kunnen worden met holtes. Deze holtes kunnen gebruikt worden voor kabels, leidingen en als opslagplaats voor water.”

Het concept past goed bij de ambities van Zoetermeer om innovaties toe te passen. Afgesproken is dat het college de raad vóór 20 oktober zal informeren over de mogelijkheden.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-