GroenLinks en Zó! Zoetermeer proberen gezamenlijk om de wijktuinen Noordhove te behouden als groene  ontmoetingsplaats voor de buurt. De fracties vragen de gemeenteraad af te zien van het bouwen op deze locatie in Noordhove. 

                                

Foto NoordhoveMarcel van der Tol van GroenLinks: “Toen de raad besloot om de wijktuinen  Noorhove te bestemmen als bouwlocatie hadden we te maken met de economische  crisis en kon de gemeente het beheer van de tuinen niet langer betalen. Bebouwing  was nodig om geld in het laatje te brengen. Inmiddels is de crisis voorbij, en zijn er  plannen om op veel geschiktere locaties in Zoetermeer te gaan bouwen, dus wij  willen de wijktuinen Noordhove niet opofferen voor woningen. Bovendien, als je de  groene kwaliteit van de stad wilt behouden, dan is het logisch om de wijktuinen  met rust laten”

Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer vult aan: “Met de wijktuinen in  Seghwaert en in De Leyens hebben de bewoners laten zien dat zij prima in staat  zijn om van de wijktuinen belangrijke groene ontmoetingsplaatsen te maken waar  veel sociaal contact met de buurt plaatsvindt. Dat gunnen wij de mensen in  Noordhove ook. We gaan ruim 10.000 woningen bijbouwen op onder andere de  bedrijventerreinen, dan is het niet nodig om de wijktuinen in Noordhove af te  breken.”  Zó! Zoetermeer en GroenLinks zullen aan de andere fracties vragen om aanstaande  maandag mee te doen met een motie om de wijktuinen te behouden.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-