bomen snoeienDe lokale partij Zó! Zoetermeer is er niet in geslaagd om het onderhoud van de stad weer op niveau te brengen. Tijdens het voorjaarsdebat afgelopen maandag haalden de voorstellen van Zó! om de kwaliteit weer terug te brengen naar het niveau van vóór de crisis geen meerderheid.

Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! licht toe: “De gemeente krijgt meer geld dan verwacht van het rijk, dus wij vinden het tijd dat we in ieder geval dit jaar en in 2018 het onderhoud van straten en groen in de woonwijken en de winkelcentra flink verbeteren. Bij Koffie & Zó! (inloopbijeenkomsten met burgers die de partij regelmatig organiseert, red.) worden we er heel vaak over aangesproken.”

 

Fietsenstallingen

Tijdens het voorjaarsdebat is het ook niet gelukt om bewaking voor alle fietsenstallingen te regelen. Van der Meer: ”Uiteindelijk was er een meerderheid in de raad om in vier fietsenstallingen bewaking te laten blijven. Daarbij is het nog niet helemaal duidelijk is op welke tijden die bewaking er is. Dat is een verbetering, maar wij hadden graag goede bewaking in alle fietsenstallingen gehad, want dat mogen de mensen verwachten in Zoetermeer. Nu gaat er 60.000 euro naar een onderzoek om te zien of er een videogamesmuseum in Zoetermeer moet komen. Dat is leuk natuurlijk, maar onze fractie vindt dat we eerst de praktische zaken op orde moeten hebben.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-